Animated Pink Pencil

2014 m. lapkričio 8 d.

Lengvai paruošiami valgiai




Sveiki!  Žinau, kad daug kam maisto gaminimas yra labai sunkus darbas. Galvojate, jog darbas prie
puodų ar keptuvės labai varginantis. Kaip tik šiandien norėjau gaminti ką nors naujo , bet maniau: ,, Ach, kiek laiko ten praleisiu?" arba ,, Ir po to dar reikės viską tvarkytis?" . Taigi, tikriausiai
aišku, jog ilgą darbą virtuvėje iš galvos jau buvau išmetusi, bet tada kaip tik
knygų lentynoje radau tai. Tą knygą. Kurioje surašyti greitai paruošiami valgiai. 

Visų pirma...
 Knygą parašė Neringa Kalasauskaitė (populiaraus kulinarinio tinklaraščio www.neringa-blogas.com autorė) maisto gaminimo aistra uždegusi ne vieną skaniai pavalgyti mėgstantį žmogų. Šioje knygoje ji pristato 100 lengvai paruošiamų salotų, sriubų, karštųjų patiekalų, užkandžių ir desertų receptų, kurie paruošiami nuo 10-30 minučių. 

 Štai keletas  užkandžio ir desertų receptų, kurie manau sužavės tave, skanūs ir lengvai paruošiami :)

Purūs rikotos blyneliai
Gaminimas trunka: 15 min.
Apie 10 vnt. blynelių reikės: 
250 g rikotos sūrio;
3 kiaušinių;
50 g sviesto;
2 šaukštų cukraus;
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių;
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus;
100 g kvietinių miltų;
Žiupsnelio druskos;
Aliejaus arba sviesto kepti.
Gaminimas: 
 •Atskirk trynius nuo baltymų. Rikotos sūrį išplak su tryniais,
cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sviestą ištirpink ir supilk į sūrio bei trynių masę. Suberk persijotus miltus  su kepimo milteliais ir išmaišyk.
 •Baltymus su žiupsneliu druskos išplak iki standžių putų. Lėtai
supilk į paruoštą masę ir atsargiai išmaišyk.
 •Blynelius kepk ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
 •Patiek su mėgstamais pagardais.


Braškių ir grietinėlės desertas
Gaminimas trunka: 15 min.
4 porcijoms reikės:
500 ml plakamosios grietinėlės;
1 šaukšto cukraus pudros;
1 arb. šaukštelio vanilės pastos arba 1/2 vanilės ankšties ;
700 g braškių;
2-3 šaukštų cukraus;
2-3 šaukštų mėtos viršūnėlių;
100 g morengų;
Gaminimas:
 •Braškės sutrink su cukrumi ir mėtomis iki vientisos masės;
•Grietinėlę išplak su cukraus pudra ir vanilės pasta arba vanilės ankštimi;
•Morengus sutrupink į nedidelius gabalėlius;
•Grietinėlę sukrėsk į konditerinį maišelį. Į stiklines įpurkšk grietinėlės, užberk morengų sluoksnių, apliek braškių tyre ir dar kartą pakartok tą patį.  Papuošk braškėmis ir mėtomis.




Sūrio lazdelės
Gaminimo laikas: 15 min.
4 porcijoms reikės:  •1/2 kg fermentinio sūrio;  2-3 kiaušinių;  •3 stikl. džiūvėsėlių;  Druskos;  Aliejaus virti.
Gaminimas:
 •Sūrį supjaustyk 1 cm storio lazdelėmis. Džiūvėsėlius suberk į dubenėlį ir pagardinkite druska. Kiaušinius išplak.
 •Sūrio lazdeles merk į kiaušinio plakinį, apvoliok džiūvėsėliuose, tada vėl į kiaušinio plakinį ir vėl į džiūvėsėlius. Atidėki į šoną ir tą patį padaryk su likusiomis lazdelėmis.
 •Puode iki vidutinės kaitros įkaitink aliejų, sudėk sūrio lazdeles ir kepk apie 3-4 minutes, kol džiūvėsėliai gražiai apskrus. Ištrauk i nusausink popieriniu rankšluoščiu.
 •Patiek šiltas lazdeles su mėgstamais padažais - saldžiarūgščiu, pomidorų padažu, pikantišku ar česnakiniu.

Kokosainiai
Gaminimo laikas: 30 min.
3-4 porcijoms reikės: 
 •2 kiaušinių;
 •140 g cukraus;
 •250-300 g kokosų drožlių;
 •Žiupsnelio druskos;
Gaminimas:
 •Atskirk baltymus nuo trynių;
 •Baltymus su žiupsneliu druskos išplak iki standžių putų.
 •Trynius išplak su cukrumi, suberk kokosų drožles, lėtai supilk išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišyk. Iš gautos masės formuok graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Kepk iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Gali patiekti ir su cukraus pudra.


 Ir tai dar tik keletas gardžių receptų. Be jų yra dar ir naminių mėsainių (per šias dienas būtinai jį pabandysiu pasigaminti), ragelių su šokoladu, kuriuos gaminau šiandien, skrebučių su kumpiu, varškės ir bulvių virtinukų, plikytų pyragaičių su karameliniu kremu, maskarponės ir braškių tortas, ispaniškos spurgos, bei daug kitų gardžių patiekalų, kurių tikriausiai reikėtų dar keliolikos eilučių tai vardinti. 
 Patarčiau neturinčioms šią knygą nusipirkti, tikrai verta arba bent jau aplankyti Neringos blogą. Pati dar jo neesu mačiusi, bet tikriausiai turėdama laisvo laiko jį peržiūrėsiu ir ką nors gardaus pagaminsiu Kalėdoms.




Ačiū, kad skaitėte,
Evelina♥

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą